Naturalne Mydło ARGAN & CARROT
Naturalne Mydło ARGAN & CARROT

Naturalne Mydło ARGAN & CARROT

Polecany
  • Naturalne, ręcznie robione mydło Avant-Gardiste ARGAN&CARROT na bazie oleju marchewkowego, kokosowego, oleju arganowego oraz rycynowego bez parabenów ,siarczanów i sztucznych substancji.
Kod produktu: AG102
Kraj pochodzenia: Marocco
38,00 zł
/ szt.
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Naturalne Mydło ARGAN & CARROT
Naturalne Mydło ARGAN & CARROT
38,00 zł

Naturalne, ręcznie robione mydło Avant-Gardiste ARGAN & CARROT z olejem marchewkowym, kokosowym , olejem arganowym oraz olejem rycynowym bez parabenów ,siarczanów i  sztucznych substancji. 

Robione z poszanowanie i zastosowaniem normy NM ISO 22716. 

 

 Olej marchewkowy zawiera wiele przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Sprawia to, że jest doskonałym środkiem zapewniającym młody wygląd - jego stosowanie znacznie opóźnia starzenie, powstrzymuje też powstawanie w skórze nowych zmarszczek

 

Olej kokosowy jest jednym z najczęściej stosowanych w kosmetyce surowców naturalnych. Uważany za najlepszy olej do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Mydło z olejem kokosowym  nadaje się do każdego typu skóry , naturalnie odżywia i jest doskonałe  do codziennego użytku. 

Olej kokosowy ma wiele cennych właściwości jak antybakteryjne, antywirusowe czy antygrzybiczne. Przyspiesza regenerację komórek i doskonale nawilża suchą skórę.

Pomaga w leczeniu wielu chorób skórnych takich jak egzema, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, trądzik. Zawiera antyutleniacze co zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. 

Olej kokosowy nazywany jest prawdziwym darem do wyrobu naturalnego mydła, ze względu na odporność na jełczenie i puszystą pianę jaką nadaje mydłu nawet w twardej wodzie.

W mydłach przede wszystkim pełni funkcję oczyszczającą oraz utwardzającą a ciekawostką  jest ,że jego zastosowanie nie sprawia ,iż mydło pachnie kokosem.

 

 Olej rycynowy jest pozyskiwany z nasion rośliny o nazwie rącznik pospolity występującej w Indiach i Afryce.

Olejek ze względu na swoje właściwości nadaje się do skóry wrażliwej. Stosowany jako płyn oczyszczający i do demakijażu, skutecznie zmywa makijaż i czyści skórę, nie zaburzając przy tym gospodarki lipidowej i wydzielania sebum. Mogą go bezpiecznie stosować osoby z cerą mieszaną i trądzikową.

Olejek rycynowy doskonale sprawdza się nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów, brwi, rzęs oraz paznokci.

Jest popularnym olejem w recepturach mydła, gdyż tworzy obfitą i stabilną pianę.  

 

Olejek arganowy wytwarzany jest z owoców – orzechów – Arganii Żelaznej. Drzewo to jest rośliną długowieczną i potrafi owocować przez ponad 200 lat.

Nazywany jest złotem Maroka lub płynnym złotem ze względu na swój głęboki kolor oraz niezwykłe właściwości pielęgnacyjne i lecznicze znane i cenione na całym świecie. Olej arganowy wykazuje silne właściwości odbudowujące i regenerujące naskórek. 

Dodatek oleju arganowego może sprawić, że zmarszczki ulegną spłyceniu a włosy staną się mocniejsze. Poleca się go osobom, których skóra jest odwodniona a paznokcie kruche i łamliwe. 

 

 

 

Mydła w kostce Avant-Gardiste wytwarzane są metoda rzemieślniczą.  Są pochodzenia naturalnego i w 100% ulegają biodegradacji oraz nie są testowane na zwierzętach. Bazę mydeł stanowią wyłącznie oleje roślinne.

Nasze mydła mają wyjątkowo łagodną formułę i PH neutralne dla skóry. Dzięki temu nie wysuszają jej , a dogłębnie ją odżywiają i pozostawiają nawilżoną.

To magiczne kostki, które tworzą aksamitną i miękką pianę, podczas kąpieli delikatnie otulając ulubionym zapachem a ich najważniejszym zadaniem jest utrzymanie skóry w zdrowej i dobrej kondycji.

 

Parametry techniczne:
Pojemność:
80 g
Skład:
Cocos nuciferaoil (coco oil),Brown sugar,Argania spinosa kernel oil,Glycerine,Propyleneglicol,Ricinus communis seed oil, Alcohol,Stearic acid,Daucus carota sativa root extract,Helianthus annuus seed oil,Aqua,Hydroxide de sodium.
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Wiarygodne opinie o produkcie
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel